Wat Je Moet Weten Voor Je Een Airco In Je Auto Laat Bouwen

driver-438442_640Kosten van Laten Inbouwen versus Zelf Doen

Wanneer je een airco laat inbouwen in een auto, betaal je behalve voor de airco zelf uiteraard ook aan installatiekosten. Deze kosten zijn niet gering, dus als je handig bent en wat kaas hebt gegeten van techniek, dan zou je ook de airco los kunnen kopen en hem zelf installeren om flink wat kosten te besparen. Ben je echter niet handig, begin er dan niet aan! Een verkeerd geïnstalleerde airco is zonde van je geld en bovendien gevaarlijk. Een tweedehands airco kopen om te installeren is ook geen goed idee.

Een Airco Vraagt om Regelmatig Onderhoud

Wanneer je airco eenmaal is geïnstalleerd, betekent dit niet dat je er geen omkijken meer naar hebt. Je zult regelmatig de airco moeten onderhouden, om te voorkomen dat hij kapot gaat. Wanneer bijvoorbeeld de vullingsgraad van het koelmiddel onder een zeker niveau daalt, kan de compressor, onvoldoende gesmeerd raken, wat uiteindelijk ervoor zal zorgen dat de airco niet meer werkt.

Laat de Installatie doen door een Gespecialiseerde Installateur

Overal ter wereld zijn er handige Harry’s die voor weinig geld bereid zijn om de klusjes die je zelf niet kunt of wenst te doen over te nemen. Handige Harry’s leveren soms prima werk af, maar het blijft een risico om met een handige Harry in zee te gaan. Wanneer handige Harry toch niet zo handig blijkt te zijn en je airco niet goed is geïnstalleerd, heb je de kans dat je geen garantie hebt en het weggegooid geld is geweest. Het is ook mogelijk dat Harry een airco van slechte kwaliteit heeft geïnstalleerd en de airco het na een korte tijd begeeft Het is dan ook aan te raden om je airco door een gespecialiseerde installateur te laten inbouwen. Je hebt dan de garantie dat er vakwerk geleverd zal worden en dat als er toch iets mis blijkt te zijn met de airco, dat je voldoende garantie hebt.

Hoeveel Ga je de Airco Nodig Hebben?

Als je iedere dag een uur in de auto zit naar je werk heen en terug, dan is een airco geen overbodige luxe. Ben je echter alleen van plan om de airco te gebruiken voor ritjes van 10 minuten, dan heeft een airco weinig zin. Het kost namelijk altijd een paar minuten voordat de airco op volle krachten werkt en voordat je auto is afgekoeld ben je dus al wel even verder. Zonde van de kosten en van het milieu als je voor zulke korte ritjes de airco gebruikt.

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco