Wat is airconditioning precies?

Het woord ‘airconditioning’ komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘luchtbehandeling’. Met een airconditioner kan lucht worden verwarmd of afgekoeld, worden gefilterd, en worden bevochtigd of juist ontvochtigd. Hierdoor wordt een prettig binnenklimaat gerealiseerd. Airconditioning zorgt het hele jaar door voor een comfortabel en aangenaam klimaat, waarin jij je het prettigst voelt. Dus ook in de auto!

auto-airco1

4 functies van airconditioning

Alle airco’s kunnen lucht afkoelen en meestal kunnen ze ook lucht verwarmen. Hiermee kan dus de temperatuur van de ruimte worden bijgesteld naar jouw voorkeur.

Ook kunnen airco’s de lucht ontvochtigen en bevochtigen. Is de lucht droog, dan kan het voor je ogen en ademhaling prettig zijn die door de airconditioning wat vochtiger te laten maken. Maar is de lucht juist te vochtig en zwaar, dan is het prettiger die wat droger te krijgen. Een airconditioner kan hiervoor zorgen.

Tevens zuiveren airco’s de lucht. Hiermee worden pollen en andere micro-organismen uit de lucht gefilterd. Erg handig wanneer je last hebt van allergieën, zoals bijvoorbeeld hooikoorts.

Tot slot is een airco handig voor de luchtcirculatie. De schone lucht wordt rondgeblazen en er wordt voor verse lucht met voldoende zuurstof gezorgd. Zeker handig wanneer je langere tijd in een kleine ruimte bent, zoals bijvoorbeeld… een auto!

Airco in alle seizoenen

De eerste associatie met airconditioning is dat deze de temperatuur van de lucht afkoelt in de zomer. Dat is inderdaad een heel handige functie waarvan jij zeker veel voordeel zult hebben.

Maar airconditioning is er niet alleen voor afkoeling in warm weer! In de winter kan een airco namelijk ook de lucht verwarmen, waardoor ook in de koude wintermaanden een lekkere temperatuur wordt gerealiseerd.

Natuurlijk kan je daar ook een verwarming voor gebruiken, maar vergeet niet dat airconditioning nog meer voordelen heeft. Airco’s zuiveren de lucht, verversen die én zorgen voor een goede vochtbalans. Dat kan een verwarming niet!

Een airco is dus een handig apparaat met nuttige functies voor het hele jaar door!

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco Getagd met , ,