Regelmatige aircocheck voorkomt dure reparaties

Voor het behoud van uw airco is het verstandig zo af en toe een aircocheck te laten doen. Niet alleen het functioneren van de airco wordt gecontroleerd, ook krijgt u vrijblijvend advies voor als u problemen heeft met uw airco in de auto.

Voorkom muffe luchtjes

Een airco kan zo nu en dan een muffe lucht verspreiden. Uw airco moet daarom regelmatig (minimaal elke twee jaar) schoongemaakt worden. Nare luchtjes, bacteriën en ziektekiemen worden zo verwijderd en er wordt voorkomen dat nieuwe bacteriën aangroeien. Een airco is een donkere en vochtige omgeving, een omgeving waar schimmels en micro-organismen nu eenmaal graag vertoeven. Desinfecteren is dus de enige manier om de airco schoon te houden. Als dit professioneel uitgevoerd wordt, wordt het goed gedaan en is het ongevaarlijk. Wordt het schoonmaken niet regelmatig gedaan, dan is een allergische reactie bij mensen niet uitgesloten. Denk hierbij aan niezen, hoesten en tranende ogen. Dus behalve een onaangename geur, is een vieze airco ook nog schadelijk voor uw gezondheid.

Genieten van koele en frisse lucht

Ook als de airco niet meer optimaal werkt is een aircocheck aan te raden. Bij een grotere aircobeurt wordt ook het koudemiddel gevuld en gerecycled. Door een aircocheck blijft het klimaat in de auto goed. Daarnaast wordt de kans verlaagd op dure reparaties. Preventief onderhoud werkt dus het beste. Het koelvermogen van een airco wordt langzaam minder zonder onderhoud. Sommige onderdelen moeten zo af en toe vervangen om corrosie of bevriezing tegen te gaan. Jaarlijks onderhoud aan de airco is dus nodig.

Vrijblijvend advies

Als uw airco toch echt iets mankeert, is het stellen van een diagnose nodig. Een professionele dealer laat uw weten wat er aan de hand is en wat de bijkomende kosten zullen zijn. Kleine reparties worden vaak direct afgehandeld, evenals het afvullen. Voor grotere reparaties zult u wellicht een nieuwe afspraak moeten maken. Als reparaties voorkomen worden bent u uw auto niet twee, maar één keer kwijt. Een kleine beurt is zo gedaan en misschien zelfs nog wel klaar terwijl u wacht. Een aircocheck is dus nooit een overbodige luxe.

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco service