Het belang van regelmatig onderhoud

Airco-serviceWij raden aan om de airconditioning van je auto tenminste één keer per jaar te laten controleren. Het beste is om dit door een expert te laten doen. Die kan namelijk goed de slijtage van de onderdelen professioneel controleren en op tijd adviseren een reparatie uit te voeren of onderdeel te vervangen.

Deze expert zal ook controleren of er nog genoeg koelvloeistof in de airconditioning zit. Dit moet namelijk eens in de zoveel tijd bijgevuld worden. Bij normaal gebruik van de airco-installatie in je auto wordt hiervoor 1x in de twee jaar aangeraden. Met regelmatig onderhoud kunt u hoge kosten voorkomen.

De belangrijkste redenen

De belangrijkste reden om de airconditioning van je auto regelmatig te controleren, is dat het veel geld kan schelen. Een slecht of matig werkende airco-installatie kost de motor namelijk meer kracht. En dat betekent natuurlijk meer brandstof, en meer brandstof betekent meer geld.

Natuurlijk is het ook belangrijk de airco regelmatig te controleren, omdat het heel prettig is een goed functionerende airconditioning in je auto te hebben. Hij zit er niet voor niets! Het is beter te voorkomen dat de airco niet meer goed functioneert of dat de verdamper en filters in de airco heel vies worden.

Zorg dus voor regelmatig onderhoud, want dan geef je uiteindelijk minder geld uit voor een airco die optimaal werkt!

Mogelijke problemen met de airco

Wanneer er te weinig koelmiddel in de compressor van de airconditioner zit, moet deze veel meer werk verzetten om de lucht koel te krijgen. De smering wordt slechter en daardoor ontstaat slijtage. Deze slijtage is vaak niet meer te repareren. Zelfs verstopping is mogelijk. Daarom is het noodzakelijk dit probleem te voorkomen.

Wat ook kan gebeuren, is dat er op de verdamper van de airco bacteriën en schimmels gaan groeien. Dit merk je snel door een muffe geur die in de auto komt te hangen. Maar niet alleen een vieze geur is hierbij een probleem. Mensen kunnen ook allergisch reageren op al deze micro-organismen.

De verdamper (en de rest van de airco) van tijd tot tijd schoonmaken en desinfecteren is een cruciaal onderdeel van goed onderhoud! De lucht zal dan beter blijven ventileren en een stuk schoner zijn. Het filter blijft hierdoor ook beter in staat pollen en stof en dergelijke uit de lucht te zuiveren.

Beter voorkomen dan genezen

Elders op deze website bespreken wij hoe je verschillende problemen met de airconditioning in jouw auto gemakkelijk kunt herkennen. Maar het is altijd beter deze problemen voor te blijven! Jaarlijks een goede onderhoudsbeurt raden wij dan ook van harte aan.

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco service Getagd met ,