Gezondheidsvoordelen van airco in de auto

Niezen door hooikoortsEen goed werkende airco installatie in de auto heeft veel voordelen. In eerste instantie denk je bij een airco natuurlijk aan een comfortabele reis in een aangenaam klimaat. Dat is zeker een groot voordeel, maar lang niet het enige nut van een airco systeem in de auto…!

Airconditioning in de auto levert namelijk ook voordelen voor de gezondheid op. Zo kun je met een airco bijvoorbeeld allergische klachten zoals hooikoorts verminderen. De gezuiverde en gekoelde lucht draagt daarnaast ook bij aan het alert houden van de bestuurder. Zo zorgt een auto airco dus ook voor een veiligere deelname aan het verkeer. Het is hierbij van belang dat u de Airco periodiek laat reinigen.

Frisse lucht door de airco

Frisse lucht is belangrijk voor de gezondheid van een mens. Dat weet natuurlijk iedereen. Door voldoende frisse lucht functioneren de hersenen beter. Zo kan de bestuurder gemakkelijker goed opletten, wat van ongelooflijk groot belang is wanneer je aan het verkeer deelneemt.

Een goede air conditioning in je auto zorgt ervoor dat je minder snel indommelt achter het stuur. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Het is bewezen dat automobilisten beter presteren in een auto met een aangenaam koel klimaat. De reactiesnelheid van deze bestuurders ligt hoger, wat een hoop ongelukken kan voorkomen.

Airconditioning vs. hooikoorts

Een ander groot voordeel voor de gezondheid is dat een airco in de auto goed werkt voor mensen die last hebben van hooikoorts of andere allergieën. De airconditioning zuivert de lucht die de auto wordt ingeblazen. Tijdens dit filteren worden vieze stofjes zoals pollen, (fijn)stof en micro-organismen uit de lucht gehaald.

Precies op deze stoffen reageren mensen met allergieën. Zij hebben een afweersysteem dat overgevoelig op deze stoffen reageert. Mensen met hooikoorts kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen de pollen in de lucht. Wanneer deze stoffen dus uit de lucht worden gefilterd, kan een allergisch persoon de lucht gewoon inademen zonder problemen.

Lees hier verder voor meer uitleg en handige tips over de werking van airconditioning tegen hooikoorts.

Airconditioning: alleen maar voordelen!

Een airconditioning in de auto heeft dus heel veel voordelen. Voor een allergisch persoon betekent het bijvoorbeeld dat hij/zij zich direct een stuk beter zal voelen door te rijden in een auto met gezuiverde lucht. Een airco werkt dus tegen allergie zoals hooikoorts en vermoeidheid!

Dat maakt het autorijden ook een stuk veiliger. Want wanneer de bestuurder niet loopt te snotteren en te niezen door die vervelende allergieën, kan hij zich een stuk beter op de weg concentreren. Heb jij nog geen airconditioning in de auto? Schaf er dan snel eentje aan is ons advies!

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco tips Getagd met , ,