Energiezuinig rijden met airco? Het kan!

‘Energiezuinig rijden met airco?’, opgetrokken wenkbrauwen kijken u aan boven een ongelovige blik. Maar zo gek is dat helemaal niet! Het is daadwerkelijk mogelijk om meer energiezuinig te rijden met airco dan anders. Vooral in deze tijden wordt het steeds belangrijker om te letten op het brandstofverbruik. Toch kunnen veel mensen niet zonder airco om een comfortabele temperatuur te behouden in de auto. Hoe kunnen we deze energievreter de baas worden? Hoe? We zullen het u uitleggen!

Veel mensen proberen de energievretende airco de baas te worden door in plaats daarvan alle raampjes open te zetten. Niet doen! Open ramen zorgen voor veel meer weerstand van de auto. Dit vreet brandstof en daardoor verbruikt u gemiddeld 10% meer dan als u met een airco rijdt.

Hoe moeten we het dan aanpakken?

Energiezuinig rijden met airco begint bij uzelf. U kunt door middel van een constante temperatuurregeling euro’s besparen op de airco. De gedachte hierachter is dat u een constante lage of juiste hoge temperatuur hanteert. En hierbij spreken we dan niet over extreme temperaturen. Dit is trouwens sowieso af te raden voor de gezondheid. De klap is vaak te groot voor uw lichaam als de temperatuur teveel verschilt met de buitentemperatuur. Wij raden aan om in de zomer de airco maximaal vijf graden lager te zetten dan de buitentemperatuur. In de winter geldt dit ook, maar dan andersom. Het liefst niet 5 graden hoger dan de buitentemperatuur!

Ook is het aan te raden om de airco niet constant op volle toeren te zetten. Als dit gebeurt zal dit u al snel enkele euro’s per tank kosten!

Door middel van de energiezuinige airco weer comfortabel op de weg!

Met de voorgaande adviezen en tips staat u niks meer in de weg om energiezuinig én comfortabel te rijden. Veel rijplezier!

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco tips Getagd met