Bespaar op je autokosten

auto-383897_640Wie een auto heeft, kan bijna niet meer zonder. Of je nu boodschappen doet, je familie bezoekt of op vakantie gaat, een auto is altijd handig om te hebben. Helaas kost autorijden veel geld. APK, brandstof, wegenbelasting en verzekeringen zijn zaken waar je niet omheen kunt. Toch is het mogelijk om op je autokosten te besparen. Met de volgende tips ga je zuinig op weg.

Verspil geen energie

De airco vol aan, de motor laten draaien terwijl de spoorwegovergang dicht is en een zware belading hebben een negatieve invloed op het brandstofverbruik van je auto. Gelukkig kun je hier eenvoudig op besparen. Zorg er ten eerste altijd voor dat de autobanden op de juiste spanning zijn. De ligging op de weg wordt beter en de banden rollen soepeler dan wanneer ze wat slapper zijn. Gaan de spoorbomen dicht, zet de motor dan af. Het kan wel een paar minuten duren voor je weer kunt rijden. Heb je verkoeling nodig tijdens het autorijden, bedenk dan goed wanneer je de airco gebruikt. Bij snelheden tot 80 kilometer per uur verbruik je minder brandstof als je de ramen open zet. Rijd je harder dan 80 kilometer per uur, dan is de airco energiezuiniger.

Hanteer Het Nieuwe Rijden

Je rijgedrag heeft een grote invloed op het brandstofverbruik. Rem je veel en schakel je laat door naar een hogere versnelling, dan verbruik je meer brandstof. Door goed vooruit te kijken, voldoende afstand te houden en vroegtijdig te participeren in het verkeer, voorkom je dat je veel moet remmen. Het gas even loslaten is in veel situaties een stuk zuiniger. Ook op tijd doorschakelen scheelt veel op je brandstofverbruik. Rijd 50 kilometer per uur in z’n 4 en 80 kilometer per uur in z’n 5.

Sluit een goedkope autoverzekering

Een goedkope autoverzekering sluit je eenvoudig online af bij UnitedConsumers. Er zijn vele vergelijkingssites waar je een snelle premiecheck kunt uitvoeren. Vul je gegevens in en binnen een paar seconden krijg je een helder overzicht van de voor jou goedkoopste autoverzekeringen.

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in overig