Technische snufjes:
Autostoelen met ingebouwde airco

autostoel met aircoAirconditioning is een hartstikke handige uitvinding om heerlijk koel de hete zomerdagen door te komen. Een nadeel van airconditioning is alleen dat het wel extra benzine kost, omdat de airconditioning wordt aangedreven door je motor.

Extra benzine kost extra geld en al die extra uitstoot is ook nog eens slecht voor het milieu. Dat is een vervelend nadeel, waar een aantal slimme ondernemers van vonden dat er een oplossing voor moest komen. Daarom hebben ze iets nieuws bedacht: auto stoelen met ingebouwde airconditioning!

Alternatief voor airco

Autostoelen met ingebouwde airco zorgen voor koude lucht precies daar waar jij zit. Dus niet de hele auto wordt gekoeld, waarbij veel energie verloren gaan. Nee, met deze technologische vooruitgang wordt er precies gekoeld daar waar het nodig is.

Zo wordt de energie die voor het afkoelen van de lucht nodig is, dus ook veel efficiënter gebruikt. Overigens wordt er nog steeds benzine voor gebruikt, in dit zin dat de energie uit de accu van de auto wordt gebruikt, die tijdens het rijden door de motor wordt opgeladen. Het energie verbruik bij deze moderne airco is echter wel een stuk zuiniger dan bij een traditionele airco-installatie.

Voordelen van stoelen met airco

Een van de belangrijke voordelen ten opzichte van de normale air conditioners, is dat de airconditioning in deze autostoelen van een afstand aangezet kan worden. Zo koelt de auto al lekker af, voordat je erin stapt. Dat is nog eens een grote vooruitgang met die gloeiend hete auto’s in de zon, die pas afkoelen wanneer je ermee gaat rijden.

Een ander voordeel is dat per stoel kan worden ingesteld hoe koud die moet worden. Zo kunnen verschillende mensen dus hun eigen voorkeuren instellen. De stoelen geven de verkoeling direct aan het lichaam, wat erg prettig is.

De werking van autostoelen met airconditioning

De werking van deze moderne stoelen is vrij technisch, dus dat kunnen we niet zomaar uitleggen. Daar komt bij dat verschillende producenten verschillende technologieën gebruiken. Maar kort gezegd komt het op het volgende neer:

De stof van autostoelen is luchtdoorlatend (dus geen leer!). Vervolgens worden er in de stoelen kleine fans geplaatst, die de lucht door de stoel heen blazen. Dat is al heel verfrissend, zelfs zonder dat de lucht gekoeld wordt. Hierdoor wordt ook de hitte van je lichaam weggeblazen. Vervolgens wordt er ook een koelend element in de autostoel geplaatst. Hierdoor wordt de verkoelende werking nog groter, ideaal voor een aangename rit.

Hopelijk komt deze nieuwe ontwikkeling snel standaard beschikbaar op de Nederlandse markt. Het lijkt ons echt fantastisch!

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco tips Getagd met ,