Alles over uw airco!

De airco heeft decennia geleden stilletjes zijn intrede gemaakt in vrijwel elke auto. Het is hét perfecte onderdeel van de auto om zo comfortabel mogelijk te rijden. Met één draai aan een knop kan de temperatuur zo prettig mogelijk worden gemaakt: niet alleen heerlijk koel in de zomer, maar ook prettig in de winter. Toch zijn er heel veel dingen die onduidelijk zijn. Wat zijn bijvoorbeeld de vaste kosten van een auto airco? En wat kost het onderhoud van een airco? Zijn airco servicebeurten erg duur? Wij hebben alle antwoorden voor u op een rijtje gezet!

Wat zijn de vaste kosten van een airco in de auto?

Natuurlijk zal je eerst een airco aan moeten schaffen. Meestal kan je dit bij de aanschaf van een nieuwe auto als voorkeur aangeven. Daardoor zit het er vaak bij de prijs in. Wil je een aparte airco in jouw auto installeren, dan lopen de prijzen uiteen van €1000 tot €3000. Daarnaast zullen uw dagelijkse brandstofkosten iets hoger oplopen. Het gebruik van een airco kan namelijk zorgen voor hogere benzinekosten. Denk echter niet dat dit een groot verschil zal zijn met de reguliere kosten van uw auto! Je auto zuipt nog veel meer benzine als je met de raampjes open rijdt. Een airco is hier een stuk voordeliger in.

Wat kost het onderhoud van een airco in de auto?

Het onderhoud van een airco kost over het algemeen niet veel. Op een airco servicebeurt per jaar na heb je verder geen kosten. Het is wel aan te raden om deze servicebeurt jaarlijks te herhalen. Zoniet, heb je kans dat de airco niet meer optimaal werkt en brandstof begint te slurpen. De kosten van dit onderhoud lopen uiteen van ongeveer €100 tot €150,-.

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco service