Airco check

De airco is één van de meest gebruikte luxe onderdelen van een auto. Het is dan ook belangrijk om deze zo zuinig en gezond mogelijk te laten functioneren. Net zoals bij alle andere onderdelen van de auto geldt ook hierbij: laat de airco in de auto minimaal één keer per jaar een airco check ondergaan! Zo rij je weer een aangenaam en energiebesparend ritje tegemoet.

Waarom een airco check?

De airco draait bijna het hele jaar door. In de winter om zoveel mogelijk warme lucht de auto in te blazen en in de zomer andersom. Gebleken is dat de airco zelfs erg goed is voor de gezondheid. Genoeg redenen om zo zuinig mogelijk om te gaan met dit product.

Elk jaar verliest de airco iets van zijn vermogen om lucht te laten circuleren. De werking verliest hierdoor al zijn kracht. Dit merk je snel als in de zomer de airco niet meer zo koud als anders wordt. Als de airco hierna nog erg lang zonder airco check blijft ronddraaien zal deze uiteindelijk defect raken.

Wat houdt een airco check in?

Tijdens een airco check wordt de airco op 2 aspecten gecontroleerd. Dit bestaat uit een temperatuur- en een visuele controle. Als de airco vaak gebruikt wordt zal de pollenfilter zeker eens per jaar vernieuwd moeten worden. Als de airco check regelmatig herhaalt wordt zal de airco zonder moeite de auto van frisse en schone lucht moeten voorzien.

Wat zijn de kosten van een airco check?

De kosten van een airco check zijn erg uiteenlopend. Allereerst is de staat van de airco natuurlijk erg belangrijk. Is de staat in orde zal een check niet meer dan 30 a 40 euro kosten. Moeten er verschillende onderdelen en vloeistoffen vernieuwd en ververst worden? Dan kan de prijs uiteenlopen van 100 tot ongeveer 150 euro.

Deel je mee?Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Airco service Getagd met